HFS/SMP PÄÄNAHANPIGMENTOINTI hiustenlähtöön KULMIENKESTOPIGMENTOINTI

ONGELMASI Kaljuuntuminen, hiustenlähtö, hiusten ohentuminen, hiusten katkeilu, arpikudoksen häivytystä. ALOPECIAPälvikaljun hius-siirre toimenpiteestä

ERIKOISOSAAMISTA / EDELLÄKÄVIJÄNÄ kestopigmentoinneissa luonnollisesta työnjäljestä jo vuodesta 2012. Pigmentointi on erikoisosaamista ja sitä ei voi yhdistää tatuoitsijoihin tai kulmakarvojen tekijöihin. Kulmakarvojen tekijöitä on markkinoilla nyt aivan liikaa… miten löydät itsellesi oikean Kulmienkestopigmentoinnin tekijän.  Et ainakaan koulutuksen perusteella? Minultakin pyydetäänkin usein koulutuksesta sertifikaattia. Tämä on niin surullista, ja röyhkeää. Sertifikaati on kyllä minulla ISRAELISSA HFS koulutuksesta v. 2012. Olimme silloin ensimmäisiä koulutettavia Hair follicle simulaatioon ”HFS” viikon koulutus matkalla.

2012 vuonna Koulutuksessa oli tuolloin 8 kosmetologi yrittäjää sekä minä. Paljon on tämän jälkeen tapahtunut KESTOPIGMENTOINNEISSA. Kaljun häivytyksessä on markkinoitu pelkästään SMP tekniikkaa, joka on HFS ISRAELIN  menetelmän kehittäjän sekä kouluttajani Mosse Aluin Amerikan osavaltioissa koulutus kiertueelta SCALP MICRO PIGMENTATION nimi.

Ameriikan kiertueelta tekijöitä alkoi olemaan jo ympäri maailmaa ja niin myös harjoittelijoita. Tatuointi artistit innostuivat myös kaljuuntuvista asiakkaista. Mitä eroa on siis tatuoinnilla ja pigmentoinnilla?

Tatuointi on syvemmälle viety väri pigmentti kuin pigmentoimalla. PIGMENTOINTI syvyys viedään epidermikseen eli ihon pintakudokseen. Tässä pintakudoksessa ei tapahdu ns. värin leviämistä. Tarkoitan, jos väri viedään liian syvälle jälki on liian tussimainen. Epidermiksessä tapahtuu nopeammin parantuminen ,eikä pistoksesta tule verta. Neulakoko on myös tietysti aivan erilainen kuin tatuointi neula. Päänahan pigmentoinnissa käytetään siis juuri oikeaa syvyyttä, ettei tulos olisi liian värjäävä tai väärän värinen. Väärän värisellä tarkoitetaan jälkeä, joka eroaa huomattavasti asiakkaan omasta hiusväristä tai kulmakarvan vivahteista.


Ongelmat, joita kohdataan yleisesti tatuointi neulalla on liian tumma väri vietynä liian syvälle. Tuloksena on siis liian läikikäs lopputulos sekä liian kauan pysyvä jälki. TASALAATUISEN päänkestopigmentointiin vaikuttava tekijä on neulan koko. Hiuspohjasta myös kuona- aineet poistuvat tehokkaasti oikeaan syvyyteen pistämällä. Hiuspohjan hyvinvoinnilla myös suuri merkitys värinpysyvyyteen. Asiakkaan positiiviset kommentit hoidon jälkeisestä ajasta on hiuspohjan kiillottomuus, puhtaus sekä talin eritys vähentynyt.

AMMATTITAITONA nyt minulla Parturi – Kampaajana 35 vuotta sekä 13 vuotta kestopigmentoimalla pelkästään kaljuuntuvia asiakkaita. Ammattitaito ei tule Diplomeilla tai sertifikaateilla vaan TYÖLLÄ. KOKEMUKSELLA sekä oma käden työnjälki. Ammattilaisen tasalaatuinen kädenjälki on kestopigmentoinnissa se tärkein asia. Se mitä asiakas pitää luonnollisena työnjälkenä voi olla tekijän mielestä aivan jotain muuta tai toisin päin. 

Onneksi minun kouluttajani oli erikoistunut HFS tekniikkaan ja oli tämän tekniikan kehittäjä pmu päänahkaan tehtävästä jäljestä. Päänahan iho on samaa kuin kulmien iho ja siihen vaikuttaa tekijän tasainen käden jälki. Pistos hoidossa on törkeää myös puuduttaa iho ennen toimenpidettä. Iho puutuu n.20 min. sekä puutuneisuus kestää toiset 20min. eli työssä on oltava nopea. Asiakasta ei ole syytä ns.kiduttaa toimenpiteessä. Pigmentointiin vaikuttaa myös pistos kulma. Asiakkaan päänmuoto voi aiheuttaa haastetta tekijälleen. Rullalla ei voi tehdä ” värjäystä” epätasaisella päänmuodolle vaan vain tasaisemmalle alueelle, mutta yksittäisellä neulalla tämä on mahdollista. Microtekniikka on ollut käytössä hiusrajoille sekä sillä tehdään efektiä myös epätasaiseen ja alueisiin missä hiusta vielä kasvaa.

Edellä kävijänä olen ehtinyt kouluttautua ”powder” kulmiin vuonna 2011. Tällöin sain oppini luonnollisempiin kulmiin. Alalla ei tuolloin ollut vielä ketään luonnollisten kulmien tekijää vuosina 2012-2014. Jouduin tuolloin haasteelliseen työhön, koska tatuoituja liian tummia kulmienkestopigmentointeja oli jo markkinoilla. Tatuoidut kulmakarvat muuttavat väriään sinisen, vihertävän, punertaviksi. Tästä syystä en tee tatuointi neulalla enkä väreillä.  Nyt 2024 on onneksi luonnolliset kulmienpigmentoinnit jo TRENDI tai pitäisi olla ainakin + 45 ikäisille naisille.

Olen siis aina tehnyt ja mieltynyt vain ” vähän meikatun  näköisien ” kulmakarvojen tekijä. Kulmakarvat , jotka ovat sopusuhtaiset ja luonnolliset. v.2010 Maskeeraus koulutuksenkin saaneena ja meikkitaiteilijan silmällä suorastaan inhosin naisten kulmakarvoja, jotka olivat kuin piirretyt viivat kulmienkestopigmentoinnilla. Toinen ääripää oli kulmakarvat, jotka olivat muodottomaksi kasvatetut tai epäsiistit. Nyt 13 vuotta myöhemmin tehdään puuterikulmia, microa, karvaa yms. Blaiding tekniikkaa, joka tehdään teräinstrumentilla. Kaikissa tekniikoista on hyvä muistaa käden voimakkuus, ettei syntyisi ihokudos vaurioita ja arpeutumista.


KULMIENKESTOPIGMENTOINTI on AMMATTILLAISEN suunnitelma kauniista ja sopusuhtaisista kulmakarvoista. Niiden on tarkoitus tuoda kauniit kasvosi esiin ei hallita kasvojasi. 3D tekniikka kestopigmentoinnissa nyt suosituin. Tekniikalla shadow utuisuutta, karvan ja highlights combo..varaa https://booksalon.fi/pro-ilme

PÄÄNAHANPIGMENTOINTI KALJUUN on myös hoitojen suhteuttamista asiakkaan kaljuuntuvaan kohtaan. Asiakkaan sen hetkisen ongelman poistamista ei vain hiuspohjan tutkimusta. KALJUUN päänahkaan tehdään hentoista anti-age hoitoa tai voimakkaampaa värjäys efektiä useammalla käynti kerralla. TRIGO tekniikalla on montaa eri tekniikkaa rullausta, yksittäistä neulaa,pmu highlights sekä erikoisvärillä tehtävä hoito. Efektillä saadaan myös heti runsaampaa hiusjuurta. Hiusjuuret alkavat uudistua ja kasvattamaan vahvempaa tai kokonaan uudistunutta solukudosta. Anti-age hoito on siis ihosolukkoa uudistava hoito. Tämä toimenpide on jo yhden kerran tehtynä erikoisvärillä kaljun häivyttämistä. Ammattailaisena takaan värillä tehtynä hoidon vain positiiviset vaikutukset asiakkaalleni. Asiakkaani saa itseluottamuksen lisäksi vähemmän stressiä hiustenlähdöstä.

Sinä asiakkaana, et aina välttämättä ymmärrä kuka on taitava tekijä ja kuka vasta opettelee työtään. Parturi, pmu, työskentely on aina asiakaslähtöistä työskentelyä sekä ongelmien ratkomista. Tekijällä pitää olla täydellinen pigmentointi väri tietämys, maskeeraajan silmä, joka osaa hahmottaa kokonaisuuden.
Suomalaiseen ihoon ei voi laittaa vain mustaa väriä ja toivoa parasta tulosta. Tulos ei voi olla luonnollinen, jos se muuttuu sinertäväksi värin asettuessa paikalleen.

MARKKINOILLA on nyt paljon kulmienkestopigmentointi tekijöitä, jotka ovat erikoistuneet huulienpigmentointiin, eyeliner tai täytehoitoihin. HUOM! Heillä ei ole välttämättä ole mitään kokemusta päänahankaljun pigmentoinneista, mutta ovat lisänneet yrityksensä palveluihin päänpigmentoinnin nostamaan liikevaihtoaan. Tästä johtuen tein itselleni hyvin selväksi, etten kouluta muita kuin päänahanpigmentointiin kuin PARTURI-KAMPAAJIA. Itsevarmalla Parturi- kampaajalla on oltava näkemystä hiusten lähdöstä, oikeasta hiuspohjan puhdistuksesta sekä kaljuuntuvien asiakkaidensa ongelman kartoituksessa.

Nämä KALJUUNTUVAT asiakkaat on myös uusi ryhmä palkitsevaan asiakaspalveluun. Täydennystä Parturi- Kampaajan työskentelyyn, hoito-ohjeita kaljuuntumiseen, hiustenlähtöön tai vaikkapa vain hiusten katkeiluun. Konsultointi ja hoidot takaavat sinulle arkihelppoutta ja nuorekkaamman ulkonäön. Tekniikka sopii kaikille, jotka haluavat terveen hiuspohjan, illuusion paksummasta ja tuuheemmista hiuksista. Täysin kaljun ja alopecian hoito kertoja on usein 3-5 kertaa. Haastellinen väri ero tarvitsee enemmän tasoitusta.

HFS HAIR FOLLICLE SIMULATION terveyspalvelu maksaa  alk. 450€-600€ Yksi hoitokerta. Hinta riippuu kaljuuden/osa- alueen sijainti, esihoitokäynti / sekä toimenpiteistä ennen toimenpidettä. Lääkkeellinen hoitopaketti puhdistus, hoito sekä seerumi ARVO. 50 e . HOIDON jälkeen ihokudos ottaa vastaan kaiken lääkkeellisestä hoito sarjasta. Hoito myös uudistaa ja suojaa pigmenttiä eli väriä. Ajanvaraukseen/ konsultaatioon ENSIMMÄINEN hoitoni on aina 450€

VARAAKaljun osuus 30% – 45% tai 60 % 100% jos olet täysin kaljua pitävä, mutta haluat ns.” pelle” hiuksien tasoituksen on hinta 1350€ sis. kolme hoitokertaa. Hinta määräytyy käynti kerroistasi sekä ylläpitohoidosta. Hoidot voidaan maksaa myös erissä, jokaisen hoitokerran jälkeen.

KOULUTUKSENI  SIIS VAIN  Parturi-Kampaaja ammattilaisille!!! Minimi työkokemus 5 vuotta.

PARTURI- KAMPAAJA tutkinto , liiketyöskentelyä parturina minimi 5v. Erikoisosaaminen  parturityöskentelyyn.

KOULUTUKSESSA voi olla oma malli HFS / SMP pigmentointiin. Mielellään kalju läntti ( voi olla pienempikin kuin kuvassa), joka häivytetään. Korkeat ohimot tai pääliosan harveneminen. Mielellään ei hiusrajoja, joilla haetaan värjättyä rajaa. Opetellessa harjoittelija oppii paremmin täyttäessä hiusjuuria ei lankatessa päänahkaa.

Koulutuksen jälkeen on valmistauduttava antamaan säännöllinen näytetyö vuoden / pari välein. Koulutukseni hinta 1600€

Koulutukseen hakeminen vapaamuotoinen hakemus sumppu.sk@gmail.com